nieuws | nieuws | nieuws

 

 

21-12-16 | ArtMoves zoekt vaktherapeutenbestuur NVBT

ArtMoves organiseert inhoudelijke workshops voor en door vaktherapeuten waarbij het samenwerken tussen de verschillende disciplines centraal staat. Ze zoeken nu vaktherapeuten die workshops willen geven via dit concept.

Lees hier meer»

 


28-11-16 | Kracht van de vaktherapiebestuur NVBT

Sanne van der Vlugt is vaktherapeut beeldend en heeft een verhelderend filmpje gemaakt over het ontstaan van ernstige gedragsproblemen en de kracht van vaktherapie.

Bekijk het hier»

 

 


28-11-16 | Boek 'Op zoek naar Rouwverlichting'bestuur NVBT

Marlène Raaijmakers, psycholoog, en Anita de Gouw, beeldend therapeut, hebben een mooi nieuw boek uit 'Op zoek naar Rouwverlichting'. Het is een echt handboek welke een rouwmodule beschrijft met de combinatie tussen theorie en praktijk. Interesse?

Lees dan hier meer»

 05-10-16 | Poster beeldende therapiebestuur NVBT

De NVBT bestaat 10 jaar! Om te zorgen dat nog meer mensen kennis kunnen maken met ons vak hebben we posters laten maken. Daar krijg jij er als lid één van cadeau! Houd je brievenbus dus goed in de gaten! Wil jij er meer bestellen?

Lees dan hier meer»

 


bestuur NVBT

21-09-16 | Even voorstellen Vivian

Onze nieuwe Kennisinnovator Onderwijs Vivian Calis-Kohl stelt zich voor. Zij zal per direct Kennisinnovatie ondersteunen binnen het bestuur.
Lees meer over Vivian »

 


 

21-09-16 | Artikel 'Kunstprojecten met vluchtelingen.. '

We kwamen dit mooie artikel tegen over kunstprojecten met vluchtelingen en wat zij daar eigenlijk aan hebben. Dat moet natuurlijk even gedeeld worden!

Lees hier het artikel»

 


11-07-16 | Vacature Commissie Richtlijnen

Wil jij je steentje bijdragen en daarmee ook registratiepunten verdienen? Dat kan nu! We zijn dringend op zoek naar nieuwe leden in de Commissie Richtlijnen. In deze commissie worden onderzoeksartikelen gezocht in databases, geïnterpreteerd en middels richtlijnen in een verslag beschreven. Meer weten?

Lees hier de vacaturetekst »

 


04-07-16 | Oproepje onderzoek kinderen/autisme

Babs de Ridder doet bij deze een oproepje aan beeldend therapeuten die werken met kinderen met autisme en/ of met kinderen zonder autisme en die aangemeld zijn met rouwproblematiek. Herken jij jezelf hierin?

Lees hier de oproep »

 


04-07-16 | Breinlijn - ALV Notulen en schema's Kennisinnovatie

Bij deze de notulen van de ALV van 4-6-16. Ook kun je hier en hier de schema's inzien van de presentatie van Truus Jans over de FVB en de NVBT en hoe de NVBT werkzaam is op allerlei vlakken.

Zie hier nog wat leuke sfeerfoto's »

 


 

04-07-16 | Oproep Werkveldgroep Kind en Jeugd

De werkveldgroep Kind en Jeugd is net opgericht! Ze zijn nog op zoek naar andere, enthousiaste beeldend therapeuten die ook werkzaam zijn of interesse hebben in het werkveld Kind en Jeugd.

Lees hier de oproep »

 


 

04-07-16 | Stukken Tineke de Graaffs lezing Breinlijn

Met veel plezier kijken we terug op de boeiende lezing van Tineke de Graaff op de werkvelddag 'Breinlijn' van vorige maand. Voor de liefhebbers heeft Tineke haar presentatie inclusief stukken gedeeld! Lees hier de lijst met inspiratiebronnen die ze heeft gebruikt en hier het stukje van Connie Palmen en hier 'Cultuur in de spiegel' en hier het artikel van 'Geuzinge' en hier 'The Brain's Default Mode'. Bedankt Tineke voor al deze info en de inspirerende lezing!

Zie hier nogmaals Tinekes powerpoint »

 


 

30-06-16 | Nieuwsbrief Werkveldgroep LVB

De werkveldgroep LVB is erg actief en deelt in deze nieuwsbrief waar zij mee bezig zijn op dit moment.

Lees hier de nieuwsbrief »

 


 

08-05-16 | Nieuwsflits Werkveldgroep Affectregulerende vaktherapie

In juni 2015 is de werkveldgroep affectregulerende vaktherapie gestart. Hierin is en wordt er veel ondernomen en georganiseerd.

Lees hier de nieuwsflits »

 


 

08-05-16 | Breinlijn - ALV en werkvelddag

Zaterdag 4 juni organiseren wij weer een enorm inspirerende dag waarbij we beginnen met de ALV en in de middag een werkvelddag hebben waarbij oa Mark Mieras en Tineke de Graaff gaan spreken. We gaan vooral samen met jou op zoek naar de verbinding in verschillende werkgebieden.

Aanmelding en meer info »

 


 

22-04-16 | Nieuwbrief Kennisnetwerk vaktherapie en oncologie

Binnen het kennisnetwerk vaktherapie en oncologie is en wordt er van alles ondernomen. Ook is er een vacature voor Secretaris binnen dit netwerk.

Lees hier de nieuwsbrief »

 


 

22-04-16 | Perspective

Online galerie of webwinkel Perspective gaat kunst van talentvolle, creatieve mensen verkopen die wel wat perspectief in hun leven kunnen gebruiken. Perspective biedt kunstenaars die mooie dingen maken, maar die niet zelfstandig de markt weten te bereiken, een platform.

Lees hier meer »

 


 

12-04-16 | Master of Art Therapies

De Master of Art Therapies gaat in september 2016 (bij voldoende aanmeldingen) weer van start! Ben jij benieuwd of dit wat voor jou is?

Lees hier meer »

 


 

17-03-16 | SPOED! Help ons vak!

Wij zijn per direct op zoek naar leden die zich willen inzetten om evidentie aan te leveren voor de Zorgprogramma’s en Generieke  Modules. Dit is van levensbelang voor het behoud van ons vak. Lees hier meer »

 


 

bestuur NVBT

17-03-16 | Dag Sarie

Na 5,5 jaar in het bestuur te hebben gezeten gaat Sarie ons helaas verlaten. We wensen haar veel succes in de toekomst!
Lees hier Saries afscheidsstukje »

 


 

17-03-16 | Welkom therapeuten vanuit de Hogeschool Leiden

Recentelijk heeft de NVBT besloten om de opleiding Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden te erkennen. Wij verwelkomen alle therapeuten die zich vanuit deze hoek bij ons aan zullen sluiten. Lees hier de brief met uitleg over deze erkenning.

 


 

17-03-16 | Subsidiemogelijkheid!

Stichting Oldenkamp (voor forensisch psychiatrisch wetenschappelijk onderzoek) stelt subsidie beschikbaar! Benieuwd? Lees meer »

 


 

14-03-16 | Ontmoet Terenja

Terenja zet zich in om beeldende therapie in Nederland als reguliere

therapie te laten erkennen!
Lees meer »

 

 


 

bestuur NVBT

7-03-16 | Even voorstellen: Ilse

Onze nieuwe secretaris Ilse Rijke-Huisman stelt zich voor. Zij zal per 1 april 2016 de taken overnemen van onze Suzanne.
Lees meer over Ilse »

 


 

23-02-16 | Patricia stelt zich voor

Zaken die zij van belang vindt: vaktherapie net zo bekend maken als fysiotherapie en onderzoek!
Lees meer »

 


 

18-02-16 | Vacature registratiecommissie

Registratiecommissie zoekt dringend nieuw bloed!
Per 1-4-2016 kan jij starten bij de registratiecommissie.

Interesse? Lees meer »

 


 

29-10-15 | Leesvoer

Geregeld stuiten wij op mooie en interessante boeken. Zoals 'Hoe je lichter wordt' en 'Geef licht door door licht te zijn'. Deze twee titels zijn hier te vinden. Of zie hier het boek 'Helende Kunsten'. Over de oorsprong van het gebruik van muziek, drama en beeldende kunstvormen voor het welzijn. En het nieuwe boek van Kaj Glasbergen en Jantine Geels; "Kunst werkt!'. Lees meer »

 


 

10-08-15 | Laat je vak zien!

Op 28, 29 en 30 augustus hebben wij de mogelijkheid om mensen kennis te laten maken met beeldende therapie. We hebben dan een kraampje tijdens de Harlekijn en Zuid-Afrikaanse dagen op Landgoed de Paltz in Soestduinen bij het Herman van Veen Arts Centre. De invulling van het kraampje staat nog open! Wij zullen er als NVBT in ieder geval staan, maar dit is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om als (zelfstandig) therapeut in contact te komen met eventuele geïnteresseerden. Lijkt het jou leuk om ons vak te promoten (voor een dagdeel, dag of dagen), geef je dan op bij Sarie. Tot dan! Lees meer »

 


 

24-07-15 | Contributie declareren via werkgever. Kan dat?

De FBZ regelt veel zaken voor de FVB en andere beroepsgroepen rondom CAO en arbeidsvoorwaarden. Via de contributie betaal je ook aan de FBZ mee. In het overzicht vergoedingen Vakbondscontributie kun je lezen of je via jouw werkgever aanspraak kunt maken op je lidmaatschapsgeld van de NVBT. Hier kun je de input lezen die we als belangenbehartigers richting het FBZ hebben gestuurd. Wil je meer weten over wat de FBZ doet en wat haar standpunten zijn lees je in het Arbeidsvoorwaardenbeleid FBZ 2015. Binnenkort ontvang je van hen een ledenraadpleging die via het secretariaat naar je toe wordt verzonden. Hier reageert bijna niemand op. Dat is erg jammer want hoe moeten zij dan weten welke wensen en verwachtingen er onder de leden leven. Als jullie belangenbehartiger wil ik jullie dan ook vragen om wel te reageren. Als je je reactie CC stuurt naar mij weet ook ik beter hoe ik jullie belangen op dit gebied het beste kan behartigen. Groet, Henk Aartsma, voorzitter

 23-07-15 | Truus stelt zich voor

Ik ben Truus Jans, 47 jaar. Ik stel me graag aan jullie voor als nieuwe kennisinnovator binnen de NVBT. Per ingang van 1 oktober ga ik officieel de functie van Engeline Penterman overnemen. Lees meer »

 

 

 

 


 

15-07-15 | Oproep van VARA

"Voor de Vara-televisie tref ik voorbereidingen voor een documentaire over mensen die – tegen hun wil – door hun partner zijn verlaten. We zullen de impact schetsen van zo'n verlies, op de partner zelf maar ook om de wijde kring om hem of haar heen. In deze fase van de voorbereidingen zijn we op zoek naar een drietal hoofdpersonen. Wij weten dat sommige mensen voor de verwerking van hun verlies proberen met creatieve therapie die verwerking op gang te brengen.Wellicht kent u clienten voor wie die geldt en kunt u mogelijk een bemiddelende rol spelen zodat zij met mij in contact kunnen komen. In dat geval hoor ik graag van u.

Met vriendelijke groet, Hetty Nietsch, Vara-televisie, hetty.nietsch@bnnvara.nl

 


30-04-15 | Internationaal symposium met i-psy

19 & 20juni organiseren wij samen met i-psy een mooi 2-daags symposium in hun galerie in Amsterdam. Playing in the space between art & therapy. Deze dag zal ook de ALV plaatsvinden. Er komen sprekers uit het buitenland en er wordt een bijzonder lekkere lunch geserveerd. Meld je nu aan! Alle informatie staat in de recent verstuurde nieuwsflits »

 


 

28-04-15 | Charity event bij De Paltz

Zoals je wellicht weet zijn we als NVBT stoelhouder bij het Herman van Veen Arts Center. Zij gaan in juni twee Charity events organiseren om geld in te zamelen voor de kinderen van vluchtelingen. Wil jij meedenken en helpen? Lees meer »

 


 

01-04-15 | Dringende oproep

Vraag jij je af wat jij kan doen om in de veranderende budgetten in de zorg er voor te zorgen dat beeldende therapie mogelijk blijft? Dan is hier je kans! Hoe meer mensen hier aan meedoen hoe beter het werk verdeeld kan worden. Lezen en opgeven dus, als jij degene met de gevraagde expertise bent! Lees meer »

 


 

24-03-15 | Verslag van bezoek Stedelijk Museum

Drie leden hebben verslag gedaan van het bezoek aan het Stedelijk Museum op 13 december 2014. Als je op de afzonderlijke namen klikt zie je het verslag. Lees hier het verslag van Gusta, hier van Jacqueline en hier van Martin.

 


 

23-03-15 | Even voorstellen Tamar

Onze voorzitter van de studentencommissie stelt zich voor. Lees meer over Tamar »

 


 

bestuur NVBT

11-03-15 | Even voorstellen Suzanne

Onze nieuwe secretaris Suzanne Duinkerken stelt zich voor. Zij zal per 1 april 2015 de taken overnemen van onze Kim.
Lees meer over Suzanne »

 


 

09-03-15 | Vacature voor FVB commissielid

De Klachtencommissie / Beroepscommissie van de FVB bestaat uit een pool van leden, voorgedragen en benoemd door de bij de FVB aangesloten verenigingen. De FVB is nu op zoek naar een lid dat deze commissie wil versterken. Mail voor vragen hierover. Lees de vacature »

 


 

09-03-15 | GGZ kennisdag 2015

Save the date voor de GGZ kennisdag 2015 met thema psychische gezondheid van de jeugd. Lees hier de uitnodiging »

 


 

18-2-15 | Brief van goede voorbeelden

De FVB en NVBT hebben de volgende brief geschreven naar minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Lees hier de brief »

 


 

bestuur NVBT

5-2-15 | Beleidsplan 2015

Jouw vereniging is "on the move"!
In vijf korte stellingen presenteren wij onze plannen voor 2015-2020, daarin verwerkt zijn de plannen voor 2015. We staan in de startblokken om ze te gaan uitvoeren. Lees hier het plan »

 


 

22-12-14 | Fijne feestdagen!

bestuur NVBTWe willen jou bedanken voor al jouw steun, het meedenken, jouw enthousiasme en participatie in het afgelopen jaar. Samen staan we sterk en vormen wij de vereniging. We zien jou in 2015 graag weer als NVBT lid bij de studiedagen, bij de algemene ledenvergadering en misschien ook wel binnen een kennisnetwerk!

Fijne feestdagen gewenst en een goede jaarwisseling. Tot 2015!

Groet van het bestuur, Henk, Kim, Sarie, Engeline en Jantien

 


 

13-12-14 | Expositie Marlene Dumas en Onvergetelijk Stedelijk

Het jaar 2014 is voor ons gevoel alweer omgevlogen. Om hier nog bij stil te staan nodigen wij jou graag uit om samen met ons het jaar af te sluiten. Dit doen wij op 13 december in het Stedelijk Museum in Amsterd`dam.
Lees verder »

 


 

06-11-14 | Uitnodiging kick off kennisnetwerken

We gaan starten met kennisnetwerken en jij bent uitgenodigd!

Tijdens de studiedagen dit jaar hebben we jullie verzocht om je aan te melden en dit is ook door velen gedaan. Beeldend therapeuten uit allerlei verschillende werkvelden staan ingeschreven. De afzonderlijke groepen zijn echter nog niet groot genoeg om er een levensvatbare groep van te maken. Om die reden gaan we hier iets meer structuur in aanbrengen.
Download uitnodiging »
Inschrijven

 


 

30-09-14 | Jaarplan belangenbehartiging

Onze voorzitter Henk vraagt of jij mee wilt denken
Beste leden,
2 oktober komen de belangenbehartigers van de FVB bij elkaar om het concept jaarplan belangenbehartiging 2015 te bespreken. Graag wil ik dit document met jullie delen. Mocht je hier vragen over hebben dan kan je deze sturen tot en met 1-10 20.00 uur naar mij via dit emailadres. Ik zal deze vragen meenemen in de vergadering en er later over terugrapporteren. Met vriendelijke groet, Henk Aartsma

Meer informatie »

 25-09-14 | Wij zijn stoelhouder Art Center Herman van Veen

Wil jij ook gratis naar een voorstelling in de Paltz?
De NVBT is stoelhouder van het Art Center van Herman van Veen. Hierdoor heb je bij elke voorstelling/concert dat bij het Arts Center georganiseerd wordt, recht op twee plaatsen. Deze plaatsen kun je reserveren via de website of via dit emailadres.

Meer informatie »

 08-09-14 | Webinar Goede Voorbeelden Brief

nieuwe websiteOnze voorzitter Henk heeft in samenwerking met Pauline Zwart van de FVB een webinar georganiseerd. Doe je mee?
Het Ministerie van OC&W heeft een zgn. goede voorbeelden brief opgesteld over de waarde van kunst en cultuur voor gezondheid.
We vinden dat voorbeelden vanuit vaktherapie daarbij niet mogen ontbreken en daarom willen we voorbeelden aanmelden. Henk Aartsma heeft het initiatief genomen om daarover af te stemmen. Doel: zo snel mogelijk mooie voorbeelden verzamelen en aanmelden. 10 september van 20.00 tot 21.00.

Helaas ging het even mis bij het webinar van vandaag (10 september). Excuus! Nieuwe poging dus: iedereen is opnieuw uitgenodigd om bij te dragen aan de goede voorbeelden brief en daarover af te stemmen op 17 september van 20.00 tot 21.00 uur.

Meld je aan via onderstaande link. Daarna ontvang je een persoonlijke inloglink via de mail, waarmee je de 17e kan inloggen. Er kunnen in totaal 20 deelnemers meedoen. Er kunnen max 6 mensen tegelijkertijd praten. Tot volgende week! Henk en Pauline

Meld je aan voor de webinar »

 


 

25-08-14 | Nieuwe website online!

nieuwe websiteZoals je ziet is onze website geheel vernieuwd!

Een aantal teksten zijn nog iets verouderd en hier en daar moet nog wat gesleuteld worden. Omdat wij graag met de leden willen samenwerken nodigen wij jou uit om mee te denken. Heb je zin om teksten aan te leveren, teksten aan te passen of heb je feedback op andere gebieden van de website? Jouw input is meer dan welkom! Sarie ziet jouw reactie graag tegemoet »

 


 

25-08-14 | Tweede dag voor nieuwe leden van de vereniging

niewe ledendagZaterdag 13 september organiseren we een bijeenkomst voor nieuwe leden.

Vorig jaar zijn wij gestart met dit initiatief en dit is zo goed ontvangen dat wij dit dit jaar weer doen. Op deze dag worden de leden door Engeline, Henk, Jantien en Sarie verwelkomd, krijgen zij informatie over de NVBT en gaan zij natuurlijk naar huis met een klein aandenken. Ben jij dit jaar lid geworden? Dan heb je als het goed is een uitnodiging van Jantien ontvangen. Niet ontvangen? Meld je dan nu aan »

 


 

25-08-14 | We zijn gestart met het vormen van de werkveldgroepen

We zijn hiervoor op zoek naar leden die een actieve bijdrage willen leveren.

werkveldgroepenEngeline is druk bezig met de voorbereidingen met het opzetten van de werkveldgroepen. Wil jij meehelpen met het opzetten van een groep binnen jouw werkveld? Engeline kan deze klus niet alleen en heeft jouw hulp hard nodig, zin om samen te werken? Mail Engeline »

Lees hier meer over de opzet van de werkveldgroepen »

 


 

25-08-14 | Vrimibo met de studentencommissie

vrimibo 2014Vrijdagmiddag 19 september komt het bestuur samen met de studentencommissie

Onder het genot van een hapje en drankje zullen zij gezamenlijk het nieuwe studiejaar inluiden. Omdat er elk jaar wisselingen zijn onder de studentleden is het goed om op informele wijze elkaar te ontmoeten en met elkaar kennis te maken. Foto's volgen!

 


 

25-08-14 | 'Art is Therapy' in Rijksmuseum Amsterdam

art is therapyDe tentoonstelling 'Art Is Therapy' in het Rijksmuseum al gezien?

Echt een must see voor beeldend therapeuten. In de media leidt het tot nogal wat discussie. Naar aanleiding van de tentoonstelling schreven wij een persbericht. Voor de uitstraling van onze nieuwe website hebben we gebruik gemaakt van de levensgrote lichtbak die nu op het Rijksmuseum pronkt, met de tekst: ART IS THERAPY. De tentoonstelling is nog tot 7 september te zien in het Rijksmuseum. Website Rijksmuseum »