Stoelhouderschap Herman van Veen Art Center


art center logo

 

De NVBT is stoelhouder van het Art Center van Herman van Veen. Hierdoor hebben wij bij elke voorstelling/concert dat bij het Arts Center georganiseerd wordt, recht op twee plaatsen. Deze plaatsen kun je reserveren via de website of via dit emailadres.
Bij de reservering kan je aangeven dat je via ons komt en je kan dan een half uur voor aanvang van de voorstelling de kaartjes in de winkel halen.

 

Achtergrond

Op 12 juni 2013 organiseerde de NVBT op het landgoed van Herman van Veen, de Paltz, haar studiedag ‘Buiten Spelen’. Hier zijn het Herman van Veen Arts Center, Harlekijn Holland en Lot's Foundation gevestigd.


Eén van de voorwaarden voor het door externe partijen organiseren van evenementen op de Paltz (en de participatie van Herman van Veen zelf) is de aankoop van een ‘stoel’. De opbrengsten van deze stoelverkoop zijn ten behoeve van het Herman van Veen artscenter om activiteiten rondom kunst, cultuur en natuur mogelijk te maken.


Met deze stoel (in feite een kaart) krijgt de eigenaar ervan toegang tot voorstellingen, exposities, mini-concerten en evenementen die op het Arts Center worden georganiseerd. Het accent van deze evenementen ligt vooral op het bieden van mogelijkheden aan jonge, begaafde kunstenaars. Daarnaast geeft de kaart de mogelijkheid om de Paltz zelf te huren voor evenementen, workshops etc.


Wij hebben middels een stemming als vereniging besloten om een stoel in de Paltz te kopen. In het belang van de mogelijk toekomstige samenwerking met Lot's Foundation is dat voor ons als beroepsvereniging interessant.

 

De kaart komt na aankoop ook ter beschikking aan onze leden en kan via het secretariaat zonder kosten worden geleend. Hij geeft toegang voor twee personen en mag ook uitgeleend worden aan derden.